Over mij

Fotografie, een leuke hobby.

Welkom op mijn website. Met deze website wil ik je graag een indruk geven van mijn hobby.

Ik ben in 2009 begonnen met het fotograferen met een digitale spiegelreflex camera. Eerst een Olympus en later overgestapt naar een Nikon. Ik ben altijd op zoek naar mooie locaties en objecten om die te fotograferen. Ook tijdens mijn vakantiereizen probeer ik de schoonheid van het land vast te leggen.
Het vastleggen van beelden en dit te delen met kleine of grote groepen mensen in je eigen omgeving of op bijzondere plekken elders op de wereld maakt voor mij de fotografie speciaal. Op het juiste moment aanwezig te zijn bij dat ene emotionele of euforische moment waarin iemand zich onderscheidt spreekt mij enorm aan. Het is een klein voorbeeld waarin de fotografie zich kenmerkt. Elke dag is anders met haar daglicht en het biedt je telkens weer nieuwe inzichten en uitdagingen.

Naast het maken van de foto’s, hou ik mij ook bezig met een stukje fotobewerking. Hoewel de camera’s van tegenwoordig standaard al hele mooie foto’s kunnen maken, geeft de bewerking van de foto’s toch net die “finishing touch”. Voor het bewerken van foto’s maak ik meestal gebruik van Adobe Lightroom.

Ik woon in het mooie Oldehove op het Groninger land. Ik ben van bouwjaar 1955. Een aantal jaren geleden begonnen met digitaal fotograferen. Eerst met een Olympus E400. Toen deze na een ongelukje stuk ging, ben ik overgestapt naar een Nikon. Eerst de Nikon D3100 en sinds 2015 de Nikon D7100.

In mijn tas zit verder een Sigma 18-250, een Tamron SP 90 mm macro, een Nikkor 55-300, een nikor 18-105 en een Nikkor 50mm objectief. Verder nog een Nissin Di866 MARK II reportageflitser. Een Redged statief maakt het setje compleet. Sinds 2016 heb ik, speciaal voor het reizen, een lichtgewicht statief van Rollei aangeschaft.
En dat zit allemaal in een Case Logic rugzak

Selfie dec 2015 - 001Verder heb ik nog een paar studiolampen van Multiblitz en een achtergrondsysteem. Af en toe verbouw ik hiermee de garage of woonkamer tot een kleine studio.

 

Veel plezier met het bekijken van mijn  foto’s.