Antelope Canyon en Horseshoe Bend

Vanmorgen hadden we een afspraak voor een Tour door Antelope Canyon. Hier kun je allen heen onder begeleiding van een gids. Eigenlijk is het een diepe scheur in de bodem. Door een smalle ingang daalden we via een aantal trappen zo’n 15 – 20 meter de diepte in. Erosie door wind, water en zand kregen de rotsen prachtige vormen. Omdat het licht op iedere plek weer anders naar binnen viel,kreeg je erg mooie kleuren.

Ik ging mee met een Tour speciaal voor fotografie. DSLR en statief verplicht. De gids wist ons precies te vertellen wat de mooie plekken waren om te fotograferen. Om de zonnestralen die naar binnen vielen goed duidelijk te krijgen werd een handje voor zand in de lucht gegooid. Gaf een mooi effect.

Bina ging mee met een “hikers Tour” onderweg werd verteld waarom de canyon een heilige plek was voor de Navajo indianen.

Na de Tour zijn we door gereden naar Horseshoe Bend. Een plek waar de rivier een bocht maakt om een rots, waardoor het de vorm heeft van een hoefijzer. Zag er ook erg imposant uit.

Morgen rijden we door naar Bryce Canyon. 235 km

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*