Las Vegas

Donderdag 9 juni.

Vanmorgen op tijd vertrokken om de 275 km naar Las Vegas te gaan rijden. Opnieuw door een wisselend landschap, waar dan opeens, midden in een stuk woestijn, Las Vegas opduikt. Na enig zoekwerk de RV Campground achter het hotel Circus Circus gevonden. Pas om 10:30 uur zou de receptie bemand zijn, dus eerst nog maar even een bakkie doen. We zijn overigens weer een tijdzone overschreden, dus het verschil met Nederland is weer 9 uur. Om 10:30 kregen we te horen dat we pas om 14:00 konden inchecken. De camper dus eerst maar even gestald op de parkeerplaats, en toen LV in. Nog nooit zo’n gekke wereld gezien. In het hotel Circus Circus, zijn we al haast verdwaald. Ieder hotel heeft er zo’n beetje zijn eigen winkelcentrum, met luxe winkels. En natuurlijk de gokparadijsen. Werkelijk niet te geloven hoeveel van die apparaten er staan. Het levert die hotels waarschijnlijk ontzettend veel geld op, want het is er allemaal pracht en praal. Voor het hotel een buskaartjes gekocht, waarmee je op en neer langs “de Strip” kunt gaan. Met de bus naar het hotel Venetzian gegaan. De gondels varen daar door het hotel, met een gondelier die het O Sole Mio staan te zingen. De nep druipt er van alle kanten vanaf, maar het is wel leuk om een keer te zien.

Contact opgenomen met een collega, Derk Jan Stoter, die ook in LV is. Afgesproken dat we s’middags  samen een biertje zouden drinken.

Om 14:00 uur stonden we bij de balie om de camper in te checken. De camper vervolgens op zijn plek gezet, de airco aangezet, en toen weer de stad in. We gingen met de bus richting Freemont street. Daar is het hotel de Golden Nugget, waar we Derk Jan zouden treffen. Gezellig een biertje gedronken en de ervaringen van de afgelopen dagen uitgewisseld. Derk Jan en zijn vrouw zouden die avond naar een Motown show gaan in Planet Hollywood. Leek ons ook wel leuk, dus we zouden ook proberen daar kaartjes voor te krijgen. Terug bij hotel Circus Circus, kregen we van de ticket verkoper te horen dat we dat niet meer zouden redden. De tijd was te kort om de kaartjes te regelen, met de bus er naar toe gaan en door het casino/winkelcentrum het theater opzoeken. Jammer dus.

We besluiten om toch met de bus er naar toe te gaan, en het aan de kassa te proberen. De show zou om 17:30 uur beginnen. Om 17:15 uur stonden we in de rij. Hoewel die rij helemaal niet zo lang was, duurde het allemaal wel erg lang. Toch is het gelukt. Om 17:30 gingen we naar binnen en zagen daar een spetterende show met de motor muziek uit de jaren 70. Muziek van de Temptations, gladys Knight, de Supremes, Aretha Franklin en Tina Turner kwamen voorbij. Geweldig.

Na de show zijn we samen met Derk Jan en zijn vrouw nog wat wezen drinken in het Venezian, waarna zij weer terug gingen naar hun hotel en wij naar het Bellagio. Derk Jan en zijn vrouw moeten morgen om 8 uur in de bus zitten . Ze gingen naar hun volgende bestemming.

Bij het Bellagio hebben we eerst buiten gekeken naar de voorstelling met de fonteinen. Op de maat van de muziek maakten die allerlei bewegingen. Nog even de pracht en praal van hotel aan de binnenkant bekeken en toen weer met de bus richting onze camper. De benen en de voeten waren doodop. Nog even wat gedronken en toen het bed in gedoken. Morgen nog een dagje Las Vegas.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*