Naar Sequoia National Park

Zaterdag 11 juni.

Vandaag de drukte van Las Vegas achter ons gelaten. Het is werkelijk een idiote stad. Leuk om een keer gezien te hebben, maar we hoeven er niet weer heen. Afgelopen nacht nog een flinke onweersbui gehad. In Nederland koelt het dan altijd een beetje af. Hier niet. Het blijft warm, zo warm dat we zelfs s’nachts de airco aan hadden.

Vandaag een lange rit. Ruim 600 km te gaan. Nadat we de stad uit waren, kwamen we in een dor landschap. Het is de zuidelijke grens van Death Valley. We mogen met de camper niet door Death Valley. Het kan er zo heet worden dat de koeling van de camper daar problemen mee kan krijgen. Dus daarom die ruim 600 km.

Onderweg nog even aan geweest in Calico, een klein zilvermijnstadje die weer in de stijl van vroeger is gerestaureerd. Wassen erg toeristisch. Via Barstow en Bakersfield kwamen we uiteindelijk aan in Sequoia park. Bij de ingang kregen we te horen dat de camping waar we nog heen wilden nog zeker 3 uur rijden verderop lag, aan de andere kant van het park. Oef!!!!!….. Daar hadden we geen rekening mee gehouden. We waren eigenlijk wel bekaf van de afgelopen 600 km. We besloten om te draaien en een p,ekje te zoeken op de eerste de beste camping die we tegen zouden komen. Gelukkig na een paar kilometer een plekje gevonden. We wilden eigenlijk de volgende morgen met een shuttlebus het park in. Met de camper werd afgeraden, vanwege de smalle en kronkelige weg werden alle voertuigen langer dan 22 foot geadviseerd de shuttlebus te nemen. S’morgens kun je dan het park in en s’middags weer terug. Het zou betekenen dat we pas om 4 uur weer terug waren. En dan moesten we nog 275 km gaan rijden naar Yosemite park. Dat zou dan wel erg laat worden. We besluiten om het Seqoia park niet te gaan bezoeken en morgen na het ontbijt door te rijden naar Yosemite park. 

De temperatuur is hier gelukkig veel beter. Heerlijke temperatuur om lekker buiten te zijn en geen noodzaak meer om die airco aan te zetten. 

Morgen naarYosemite Park. 265 km. 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*