San Francisco

Dinsdag 14 juni.

Vandaag neergestreken in San Francisco op RV Campground Candlestick. Deze camping heeft een eigen shuttlebus naar het centrum. Toch wel handig.

De rit hier naar toe ging weer over hele slechte wegen. Ongelofelijk, hoeveel gaten er hier in de wegen zitten. Langs de kant van de weg zie je ook heel veel kapotte banden. Is ook geen wonder. Wij en de camper zijn behoorlijk door elkaar geschud. Zo erg zelfs dat het frontje van de afzuigkap los getrild was. Gelukkig kon het zo weer terug gezet worden.

San Francisco is ook een drukke stad. Het verkeer vliegt je aan alle kanten voorbij. Toen we vlak bij de camping waren was er nog een wegomlegging, maar de TomTom hielp ons weer de goede richting te kiezen. We kwamen alleen wel op een heeeeellle steile helling naar beneden terecht. Op de wintersport zouden we zeggen “een mooie zwarte piste” ⛷?

Aangekomen op de camping kregen we te horen dat de shuttlebus over 10 minuten zou vertrekken. Dus gauw de camper op zijn plek zetten, wat spullen bij elkaar pakken en naar de stad. De shuttlebus bracht ons in de buurt van Columbus Avenue. Via die weg zijn we lopend naar Fishermans Warf gegaan. Toen we daar waren werden we overgehaald om een boottour te gaan doen richting de Golden Gate brug en Alcatraz. We zijn aan boord gegaan. Was een erg leuke belevenis. Even onder de brug door en vlak langs Alcatraz. Er stond een behoorlijke wind en deining. Toen er ook nog een groot containerschip langs voer, ging ons bootje behoorlijk op en neer. Was lastig fotograferen.

Onderstaand foto’s zijn gemaakt met de iPhone.

Morgen gaan we weer de stad in. Willen dan misschien een kaartje kopen voor een Hop-on, Hop-off bus.

Overigens is de temperatuur wel even wat anders dan we de laatste dagen gewend waren. Vandaag een vest aan gehad, maar morgen waarschijnlijk gewoon een lange broek, trui en jas aan. De harde wind die hier momenteel blaast is knap fris. Maar daardoor is het wel mooi helder, en dat kan hier ook vaak anders zijn.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*